Kapsalon Naam Ideeën voor 2023 | Inspirerende Namen voor Jou

Het bedenken van een unieke en stijlvolle kapsalonnaam voor uw nieuwe salon is belangrijk voor het toekomstige succes van uw bedrijf. Voordat u een kapsalon opent, moet u een naam vinden die het merk van uw kapsalon vertegenwoordigt, die opvalt tussen de concurrentie en die de klanten onthouden.

Ga Naar

 1. Hoe Belangrijk Is Uw Haar Salon Naam?
 2. Wat is Een Goede Kapsalon Naam?
 3. Hoe Kies Je Een Salon Naam?
 4. Inspirerende Salon Naam Ideeën voor U
 5. Conclusie

Hoe Belangrijk Is Uw Haar Salon Naam?

 

Het kiezen van een unieke naam kan een uitdaging zijn, het is het essentiële onderdeel van de noodzakelijke marketing strategie om uw kapsalon te laten opvallen tussen de concurrentie.

De naam van uw kapsalon speelt een grote rol in hoe uw bedrijf zal worden waargenomen door klanten en zal invloed hebben op de toekomstige groei en succes.

Neem de tijd om de juiste naam voor uw zaak te kiezen, want die zal u de komende jaren bijblijven.

Wat zijn goede kapsalon namen
Wat Zijn Goede Kapsalon Namen?

Wat is Een Goede Kapsalon Naam?

 

De Juiste Indruk Van uw Salon

Een salonnaam moet aangeven waar het bedrijf om draait.

Een goede naam moet de juiste indruk geven en de klantenkring weerspiegelen waar u uw diensten op richt. Een goede salonnaam is iets dat ervoor zorgt dat uw klanten uw aanbod duidelijk begrijpen en er gemakkelijk mee in verband kunnen worden gebracht.

Als u een salon opent in een hippe, opkomende wijk met veel trendy bedrijven, moet de naam cool genoeg zijn. Zijn uw klanten echter meer volwassen, kies dan iets traditionelers en 'veiligers'.

Kort

Bedrijfsnamen moeten niet te lang zijn, anders nemen ze te veel ruimte in op de gevel van de zaak. Denk aan het logo van uw salon.

Uniek

Natuurlijk wil je een creatieve en unieke naam voor je salon. Zorg ervoor dat je een andere naam kiest dan je concurrenten. Speel met creatieve kapsalon namen, maar ga niet te ver en laat je klanten ineenkrimpen.

Makkelijk te Onthouden

Zorg ervoor dat de naam van uw kapsalon gemakkelijk te onthouden is door uw klant. Ze moeten weten hoe ze hem moeten spellen en uitspreken. Anders zullen mensen je salon niet kunnen opzoeken of zich ongemakkelijk voelen als ze de naam moeten uitspreken.

Ziet er Goed Uit

De naam van uw salon komt op de voordeur van de salon, op uw website, op het marketingmateriaal - overal. Daarom moet je ook bedenken hoe de naam eruit komt te zien.

Maak een mockup van de voorkant van de salon, speel met verschillende lettertypes, kleuren en lay-outs. Misschien kom je erachter dat een naam die je geweldig vindt er in gedrukte vorm helemaal 'verkeerd' uitziet.

Benadruk uw Specialisatie

Als je salon zich gaat specialiseren in een bepaald aspect van haarverzorging, zoals extensions of vlechten, kies dan een naam die wijst op die specialiteit. Dit zal klanten herinneren aan wat je aanbiedt.

Gebruik uw Naam in de Naam Van uw Salon

Veel salon eigenaren gebruiken hun eigen voor- of achternaam om hun salon namen uniek te maken.

In eerste instantie lijkt dit een goed idee, maar het kan problemen veroorzaken als u uw zaak ooit wilt verkopen. Uw naam boven de deur kan problemen veroorzaken voor de nieuwe eigenaar, het personeel en de klanten, omdat mensen verwachten dat u in de zaak zit.

Wij raden altijd aan als u een naam gaat kiezen, altijd een achternaam te kiezen die niet gerelateerd is aan de eigenaar.

Top tips hoe kies je een kapsalon naam
Top Tips Hoe Kies je Een Kapsalon Naam?

Hoe Kies Je Een Salon Naam?

 

Hier zijn enkele belangrijke stappen die u moet doorlopen bij het kiezen van een naam voor uw kapsalon.

Begin Vroeg

Het moment om aan een naam te beginnen is wanneer u voor het eerst denkt aan het openen van een salon. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, heb je tijd om na te denken en te beslissen of het echt de naam is die je wilt.

Als je tot de conclusie komt dat het toch niet echt werkt, heb je tijd om een andere te kiezen.

Kijk Eens op Google

Onderzoek een andere stad of gemeente (zelfs in een ander land), bijvoorbeeld 'kapsalon namen in Londen', en blader door de Google-resultaten en doe daar inspiratie op.

Kijk in uw Eigen Stad

Naast het bedenken van ideeën, moet u kapsalonnamen elimineren die te veel lijken op of identiek zijn aan die van uw concurrenten.

Ga na hoe andere salons in de buurt heten, zodat u niet per ongeluk een naam kiest die ertoe kan leiden dat uw salon met een andere wordt verward.

Controleer of uw Domeinnaam Beschikbaar is

Het hebben van een website voor uw salon wordt steeds belangrijker omdat het een van de eerste

Bekijk de Sociale Media

Met de duizenden kapsalons in de VS, moet je zoeken op Facebook en Instagram om te zien welke salons ook vergelijkbaar (of hetzelfde) zijn met de salons op je shortlist.

Als het er te veel zijn, denk dan aan je klanten als ze hun vrienden naar je doorverwijzen en of het gemakkelijk is om je te vinden om die zo belangrijke eerste afspraak te maken.

Vraag het Aan je Vrienden en Familie

Roep een paar vrienden bij elkaar, open een paar flessen wijn en laat ze ideeën bedenken voor kapsalons. Zorg er wel voor dat je nuchter bent als je de keuze maakt, anders zou je wel eens een naam kunnen hebben waar je spijt van krijgt!

Gebruik Een Bedrijfsnaam Generator

Er zijn veel gratis tools om je te helpen een naam te kiezen. Je kunt een tool gebruiken die specifiek voor kapsalons is, of een algemene bedrijfsnaam generator. Maar zelfs als je geen naam ziet die je leuk vindt, kunnen de suggesties je op ideeën brengen.

Zoek op Pinterest naar Naamideeën

Kijk op Pinterest voor suggesties. U vindt er talloze ideeën om uit te kiezen of om zelf ideeën op te doen.

Inspirerende Salon Naam Ideeën voor U

 

Hieronder vindt u onze voorgeselecteerde lijst van stijlvolle, unieke, coole, elegante en coole kapsalon namen voor uw inspiratie.

 1. Glamoureus Haar
 2. Markeer Uw Stijl
 3. Haarverzorgingssalon
 4. Just An Inch Haar Salon
 5. Kapsalon Divine
 6. Epic Hair Design
 7. Krullend Meisje
 8. Haar Hemel
 9. Creative Looks Haarstudio
 10. Salon De Elegance
 11. Loft Haarlounge
 12. Haar Spot
 13. Stijlvolle Kapsalon
 14. Haarlok
 15. Fantasie Kapsalon
 16. Kapsalon Bam
 17. Euphora Haarsalon
 18. Volume Kapsalon
 19. Cherry Bom Haar
 20. Haarbar
 21. Viva Haar Salon
 22. Haar Trends Salon
 23. Studiestijlen
 24. Indrukwekkend Haar Salon
 25. Verbazingwekkend Haar
 26. Haar Project
 27. A Cut Above
 28. Grote Kapsalon
 29. Haar Punt Salon
 30. Posh Pro Hair
 31. Supercuts
 32. Fringe On Crown
 33. Superieure Kapsels
 34. Le Posh Haar Salon
 35. Elegant met Stijl
 36. Ultracuts
 37. Tinten & Trims Haar Studio
 38. Glam & Go Kapsalon
 39. Klassy Kutts
 40. Haar Dat Ik Ben
 41. Chateau Haarontwerp
 42. Haar Planeet
 43. Haar Boetiek
 44. De Nieuwsgierige Kam
 45. Modeshow
 46. Scheermesje
 47. Precious Haar Salon
 48. Haar Affaire Salon
 49. Haar Ritueel Salon
 50. Haar Magisch Salon
 51. L'Amor Styling
 52. Bg Haar Salon
 53. Rettro Kapsalon
 54. Kleurenlab
 55. Gewoon Zeggen Haar Salon

Verras uw klanten met geweldige diensten en gebruik kapsalonsoftware om uw bedrijf te beheren.

Conclusie

 

Beslissen over een naam voor uw salon moet tijd en moeite kosten. Kies niet gewoon de eerste die je leuk vindt, test op zijn minst een paar ideeën. Vergeet niet om je marktonderzoek te doen en inspirerende salonnamen te vinden die bij je doelgroep passen.

Een goede salonnaam wordt een synoniem voor uw merk en imago, dus zorg ervoor dat u er trots op bent. Test of je het leuk vindt om ermee te werken en hoe mensen erop reageren. Probeer je logo's uit en controleer of veel salons in je omgeving niet dezelfde naam hebben.

Een goede salonnaam kan duiden op een succesvol bedrijf, dus zorg ervoor dat je verstandig kiest.

Rating: 5 of 5 - 2 votes